Ngarep > Kabar > Warta Industri

Sawetara sistem gas medis digunakake ing rumah sakit

2022-09-01

Sistem gas medis rumah sakit minangka sakumpulan piranti sistem sing nyedhiyakake gas medis utawa gas buang lan cairan limbah kanggo pasien lan peralatan medis.

Sistem pasokan gas medis sing umum digunakake kalebu sistem pasokan oksigen pusat, sistem udara tekan, sistem gas ketawa, sistem karbon dioksida, sistem argon, sistem helium, sistem nitrogen lan liya-liyane.

Gas medis

Sistem pembuangan sing umum digunakake kalebu sistem nyedhot tekanan negatif tengah lan sistem pembuangan gas buang anestesi. Sistem kasebut gumantung luwih utawa kurang saka kabutuhan rumah sakit. Nanging sistem oksigen, sistem udara tekan lan sistem nyedhot tekanan negatif perlu.

Saben sistem pasokan gas umume dumadi saka stasiun gas, pipa gas, piranti ngawasi lan weker lan peralatan gas.

Njupuk sistem oksigen minangka conto: stasiun oksigen bisa dumadi saka generator oksigen, tank panyimpenan oksigen, decompressor tataran pisanan, etc. Pipeline nuntun garis transmisi gas, kothak stabil meksa secondary, kothak meter katup, lantai utama, pipe cabang, pengawasan katup, pipa cabang, katup kontrol aliran, terminal oksigen, lan liya-liyane. Piranti ngawasi lan weker kalebu pengukur tekanan kontak listrik, piranti weker, piring permukaan informasi, lan liya-liyane. Peralatan gas pungkasan yaiku botol humidifikasi utawa ventilator.

Sistem nyedhot tekanan negatif ing pusat rumah sakit dumadi saka patang bagean: stasiun nyedhot, pipa transmisi, piranti ngawasi lan weker lan piranti nyedhot. Stasiun nyedhot dumadi saka pompa vakum, tank vakum, filter bakteri, panrima rereget, kabinet kontrol, lan liya-liyane. ngatur tutup, narik terminal, etc. Piranti nyedhot kanggo botol nyedhot tekanan negatif; Piranti ngawasi lan weker kasusun saka meter vakum kontak listrik, piranti weker lan piring permukaan informasi.

Ana rong cara kanggo ngeculake gas exhaust anestesi: exhaust pump vakum lan exhaust injeksi. Sistem ejeksi lan ekstraksi kasusun saka terminal pelepasan gas buang, pipa cabang pelepasan gas buang, pipa cabang lan pipa utama pelepasan gas buang.